Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) –zwanym RODO.

Administrator danych

Uprzejmie informujemy, iż właścicielem niniejszej strony internetowej oraz administratorem Twoich danych osobowych jest Beata Olszewska-Marra, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą B MARRA DESIGN BEATA OLSZEWSKA MARRA z głównym miejscem wykonywania działalności w Nieporęcie przy ul. Mickiewicza 1, 05126, poczta Nieporęt.

Zakres i cel gromadzenia danych osobowych oraz podstawa prawna

Pragniemy zaznaczyć, że gromadzone przez nas dane osobowe ograniczają się do niezbędnych informacji, których potrzebujemy, aby jak najlepiej realizować nasze usługi.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. do udzielenia odpowiedzi na pytanie oraz do celów marketingowych.

Twoje dane osobowe będą również przetwarzane w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego do podjęcia działań na Twoje żądanie przed zawarciem umowy, co wynika z art. 6 ust. 1 lit. b RODO, tj. do podjęcia czynności, które są podejmowane w celu zawarcia umowy w przyszłości.

W celu nawiązania kontaktu za pośrednictwem formularza kontaktowego gromadzimy następujące dane: Twoje imię i nazwisko, adres e-mail i opcjonalnie nr telefonu.

Ponadto informujemy, iż nasz serwis automatycznie zbiera informacje, na podstawiektórych dokonywana jest analiza Twojego zachowania na stronie. Informacje o których mowa obejmują takie dane jak na przykład Twój adres IP czy teżtyp przeglądarki. Takie dane zbierane są w celach statystycznych i wykorzystywane będą w formie anonimowej w związku z działaniami mającymi na celu poprawę funkcjonowania strony. Dane analizowane są we współpracy z podmiotem zewnętrznym, tj. Google Inc., za pośrednictwem usługi Google Analytics. Usługa działa w oparciu o pliki cookie i nie udostępnia danych umożliwiających identyfikację osoby. Więcej o plikach cookie w związku z Google Analytics poniżej.

Dobrowolne podanie danych

Dane osobowe podajesz dobrowolnie. Podanie danych jest jednak niezbędne do udzielenia a następnie otrzymania odpowiedzi.

Okres przechowywania danych

Dane będą przechowywane do czasu udzielenia odpowiedzi na pytanie przesłane za pośrednictwem formularza kontaktowego. W stosownej sytuacji dane będą przechowywane na czas prowadzenia korespondencji w sprawie zgłoszonego pytania.

W przypadku podjęcia działań zmierzających do zawarcia umowy, dane będą przechowywane przez okres czasu niezbędny do realizacji celu,dla którego zostały zgromadzone. Dane nie zostaną jednak usunięte do upływu okresu przedawnienia roszczeń jakie może podnosić B MARRA DESIGN BEATA OLSZEWSKA MARRA i jakie mogą być podnoszone wobec niej.

Twoje uprawnienia

Masz prawo żądać:

  • • dostępu do swoich danych osobowych;
  • • sprostowania swoich danych osobowych;
  • • usunięcia swoich danych i ograniczenia ich przetwarzania;
  • • masz prawo złożenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;
  • • przenoszenia danych.

Ponadto, w sytuacji gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO, masz prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Ciasteczka

Korzystamy z plików cookie. Pliki cookie są niewielkimi plikami tekstowymi zawierający identyfikator (litery i cyfry), wysyłany przez serwer internetowy do przeglądarki internetowej i tam przechowywany. Następnie, gdy przeglądarka wyśle żądanie otwarcia strony znajdującej się na serwerze, dane identyfikacyjne są ponownie przesyłane na serwer.

Pliki cookie dzieli się na trwałe i sesyjne.

Trwałe pliki cookie to pliki przechowywane przez przeglądarkę internetową. Pozostają ważne do ustalonej daty wygaśnięcia, chyba że użytkownik usunie je przed datą wygaśnięcia.

Sesyjne pliki cookie to pliki wygasające wraz z końcem sesji użytkownika, to znaczy do momentu zamknięcia przeglądarki internetowej.

Pliki cookie nie służą bezpośrednio ustalaniu czyjejś tożsamości, zazwyczaj nie zawierają nawet żadnych informacji identyfikujących użytkownika. Tym niemniej, dane osobowe, które przechowujemy na Twój temat, mogą być powiązane z informacjami przechowywanymi w plikach cookie i uzyskiwanymi z nich. Używamy zarówno sesyjnych, jak i trwałych ciasteczek na naszej stronie.

Ciasteczka, z których korzystamy, mogą być udostępnione innym podmiotom z którymi współpracujemy oraz reklamodawcom. Odbywa się to jednak wyłącznie za wyrażeniem Twojej zgody. Ponadto, w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu, możemy za Twoją zgodą zezwolić podmiotowi zewnętrznemu na zamieszczenie plików cookie na urządzeniu użytkownika. W takiej sytuacji podmiot zewnętrzny zyskuje dostęp do informacji zebranych przez swoje pliki cookie.

Takim podmiotem jest Google Inc., które zbiera informacje, na podstawie których dokonywana jest analiza Twojego zachowania na stronie. Dane analizowane są za pośrednictwem usługi Google Analytics. Dzięki Google Analytics możemy prześledzić Twoją aktywność i poznać Twoje preferencje podczas przebywania na naszej stronie, a także dostarczyć Ci spersonalizowane reklamy. Jak już wspomnieliśmy, pliki cookie instalowane są po wyrażeniu przez Ciebie zgody. Z tego powodu po wejściu na stronę widzisz informację o plikach cookie, jakie wykorzystuje nasza strona. Jeżeli wyrazisz zgodę na wykorzystywanie plików cookie, wyżej wymieniona informacja nie powinna być już wyświetlana w przyszłości, podczas kolejnych odwiedzin na stronie.

W każdej chwili możesz w dowolnej chwili zdecydować o zablokowaniu instalacji plików cookie lub wycofać wcześniej wyrażoną zgodę. Nie stracisz w ten sposób możliwości odwiedzania i korzystania ze strony. Po więcej informacji możesz sięgnąć klikając w poniższy link dotyczący polityki plików cookie w usłudze Google Analytics.

Pliki cookie zapewniają Ci również ułatwienia. Zapisywanie cookies na urządzeniu umożliwia zapamiętanie przez przeglądarkę danych, które wpisujesz na stronie i Twoich preferencji. To nie są pliki szkodliwe dla urządzenia i nie zmieniają ustawień urządzenia i oprogramowania. Używamy plików cookie by zapewnić Ci zoptymalizowane korzystanie z naszej strony i w celu tworzenia anonimowych statystyk wykorzystywanych w celu analizy zachowań użytkowników naszej strony oraz do gromadzenia danych demograficznych, dzięki czemu będziemy mogli stale poprawiać zawartość naszego serwisu.

Pliki cookie są zazwyczaj zapisywane przez przeglądarki internetowe domyślnie. Możesz to zmienić, ustawiając swoją przeglądarkę tak, by ciasteczka nie były zapisywane, lub żeby były usuwane w określonym czasie.

Ustawienia mogą zostać zmienione. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach korzystania z ciasteczek dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pragniemy wskazać, że ograniczenia w stosowaniu plików cookie mogą utrudnić korzystanie z naszej strony internetowej.

Korzystając z tej strony akceptujesz, że w Twoim urządzeniu zostaną zainstalowane pliki cookies, które umożliwiają nam świadczenie usług. Brak zgody na pliki cookies oznacza, że pewne funkcjonalności strony mogą być niedostępne. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies.